de speciaalzaak in woonhuisverlichting

gevestigd sinds 1937

voor moderne- en klassieke verlichting

Bijna 60 jaar ervaring met licht.

In 1959 heeft de familie van der Knaap dit bedrijf overgenomen. 60 jaar ervaring met woonhuisverlichting. Zo hebben we de ontwikkeling van gloeilamp naar TL, halogeenlamp, spaarlamp en nu de LED-lamp allemaal mee mogen maken. 60 jaar met 2 generaties die voortdurend op zoek zijn naar de nieuwste techniek op het gebied van woonhuisverlichting. Gouden tijden op dit gebied door de snelle ontwikkeling van de LED. De LED is zeker nog niet uitontwikkeld. Het is wel de techniek die uiteindelijk de voorgaande soorten van lichtbronnen uit de markt verdrijven en/of door Europese regelgeving worden verboden. Dit laatste zijn we absoluut geen voorstander van. Stimuleer de ontwikkeling van nieuwe technieken, want als de LED-lamp straks als mooier en prettiger licht wordt ervaren vraag de consument niet meer naar oude type lampen.

Wat bieden wij.

In het centrum van Dordrecht hebben we in een historisch pand ca. 200 m2 aan winkelruimte gevuld met voorbeelden van lampen die wij leveren. We leveren ook online verlichting. Dit wordt verzonden met PostNL zodat we op iedere plaats voor een vlotte levering kunnen zorgen. De site kan ook worden gebruikt om lampen te reserveren om de zekerheid te hebben dat de gewenste hoeveelheid beschikbaar is.

manhatten
connect
hanglamp
tiffany

Ons assortiment

We leveren alles op het gebied van woonhuisverlichting zowel in moderne- als klassieke stijl. Niet alleen losse armaturen maar ook railsystemen voor algemene- en accentverlichting. En niet te vergeten het grote assortiment aan lichtbronnen en elektrisch materiaal.

urail-foto

We zijn lid van de brancheorganisatie Uneto-VNI om onze kennis te verhogen

meer

Lampenkappen op maat

Kappen maken laten we aan specialisten over maar we kunnen er wel voor zorgen dat u een nieuwe kap in de gewenste kleur kan kopen. We hebben een atelier dat geplooide kappen en rokkappen maakt. Hier zijn alleen door hun geselecteerde stoffen voor geschikt. En een ander adres die zich heeft gespecialiseerd in een breed scala aan maten in strakke kappen. We 3 boeken met stalen in de winkel met de zeer uitgebreide collectie aan stoffen.

Een bestaande lamp met een nieuwe kap voldoet zoveel meer in uw interieur!

plooikappen
stalen
rokkappen
kappenmaken

Belangrijke maten

Voor het bepalen van een nieuwe kap zijn een paar maten van belang. De onder diameter, boven diameter, de hoogte over de stof gemeten en het type van aansluiting (kleine- of grote fitting, 1 cm gat, 10 cm gat) waarmee de kap op de lamp wordt gemonteerd.

plakkappen
Volg mij per mail
Facebook
Facebook
Twitter