Over onze verlichting Barendrecht en omgeving | Het Lichtpaleis

Voor al uw lampen in Barendrecht, Dordrecht en de andere Drechtsteden

Misschien heeft u gezocht op lampen Barendrecht, op verlichting Barendrecht of één van de andere Drechtsteden. Wat u op het gebied van verlichting ook nodig heeft, wij helpen u graag verder. In onze winkel en op onze webshop bieden wij een breed assortiment aan woonhuisverlichting. Van moderne- tot klassiek verlichting, als sfeerverlichting of doelmatig in de vorm van leesverlichting, accentverlichting of werkverlichting. Niet alleen breed assortiment aan armaturen. We zijn ook gespecialiseerd in een groot assortiment gloeilampen, halogeenlampen, TL-buizen, compact fluorescentielampen en de technisch meest recente LED-lampen.

Accessoires bij de verlichting

Daarnaast bieden wij heel veel accessoires. Bijvoorbeeld stekkers, fittingen, schakelaars en Domotica. Dit zijn draadloze oplossingen voor schakelen en dimmen van lichtbronnen. Zo kan u uw woonhuisverlichting echt compleet maken.Woont u in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Barendrecht, Sliedrecht of omgeving is een bezoek aan onze winkel zeker de moeite waard! U zult ideeën op doen over hoe u met verlichting de sfeer creëert die u voor ogen heeft. Wij geven u hiervoor graag advies op maat. We hebben niet voor niets 60 jaar ervaring op het gebied van alle woonhuisverlichting. In die 60 jaar hebben we alle ontwikkelingen op het gebied van elektrische verlichting de revue zien passeren.

De Gloeilamp, en het verbod

Over onze verlichting Barendrecht

Binnen de elektrische woonhuisverlichting loop de gloeilamp het langste mee. Als bedrijf zijn wij met de Europese regelgeving “het gloeilampenverbod” zeker niet gelukkig. We hebben altijd tegen een wettelijk verbod gepleit. Liever laten we dit door de marktwerking bepalen. Voor algemene verlichting past u nu namelijk ook geen olielamp of gaslamp meer toe. Dat is veel te omslachtig in gebruik. Het gemak en uitstraling van de LED-lamp maakt de keuze zeer eenvoudig. Zo kiest de consument automatisch voor dit alternatief. Gelukkig geldt het verbod alleen voor de productie en import van dit type lichtbron. De voorraden die er zijn mogen gewoon verkocht worden.

Onze voorraad

Hierdoor hebben we nog altijd een ruime keuze in kogellampen, kaarslampen, normaallampen en schakelbordlampen. Deze hebben wij in matte, heldere en flame uitvoering op voorraad. Dit zijn de voornaamste standaard lampen maar we hebben ook speciaallampen als kopspiegellampen. Bajonetlampen (voor Franse en Engelse armaturen) en laagvoltlampen (12V, 24V of 42V) met E27 en B22 fitting die in bergingen worden toegepast bij o.a. appartementen complexen. Kortom nog altijd een ruime keuze in de natuurlijkste lichtbron. Ten slotte is een gloeilamp een stukje vuur wat door een vacuüm glazen bol onder controle wordt gehouden. Dat ervaren we al jaren als een zeer prettig licht. 

TL-verlichting

Mensen vergeten nog wel eens dat TL-buizen of fluorescentielampen ook een vorm zijn van energiezuinige verlichting. Nog wel niet zo zuinig als de nieuwste alternatieven maar ten opzichte van de gloeilamp in het begin al z’n 60% besparing op de energie. De vernieuwde uitvoeringen als de TL5 in combinatie met elektronische voorschakelapparaten scoren al weer beter dan die 60% besparing van de oude TL8. Vandaar dat we de Europese standaardbuizen uit voorraad of binnen een enkele dag nog altijd kunnen leveren. Ons assortiment aan TL-verlichting vindt u hier.

De Halogeenlamp

De Halogeenlampen is niets meer dan een verbeterde versie van de gloeilamp. Door toevoegingen van halogeengassen in de vacuüm bol zoals we die bij de gloeilamp hadden, kon de temperatuur waarop deze functioneren verder worden verhoogd. Hierdoor kreeg halogeenlicht een veel briljantere uitstraling. Uitermate geschikt voor accentverlichting en/of werkverlichting.

Laagvolt halogeen

De halogeenlamp deed zijn eerste intrede in de vorm van de laagvolt halogeen. De lampen waren veel kleiner dan de gloeilamp waardoor veel rankere vormgeving mogelijk waren. Het overgrote deel werkte op 12 volt, een spanning die veilig aangeraakt kon worden. Dat maakte de weg vrij voor spanrailsystemen en staafrailsystemen. Heden ten dage nog steeds leverbaar maar dan in combinatie met LED-verlichting.

Hoogvolt halogeen

De ontwikkeling van de halogeenlamp ging verder. De techniek kwam ook beschikbaar voor gebruik direct op de netspanning 220-240V. Dit gaf de halogeentijd weer een nieuwe impuls. Door het weglaten van transformatoren werden de halogeenarmaturen een stuk goedkoper. Het dimmen gaat nu alleen weer net als bij een gewone gloeilamp. De grootste opgang hebben de GU10 halogeenlampen en de staafhalogeenlampen gemaakt.

Compact fluorescentielampen, in de volksmond de spaarlamp

Dit was het eerste alternatief dat baanbrekend was als alternatief voor de gloeilamp.Ondanks de dure techniek die hierachter zat was dit type lamp al snel goedkoop te bestellen. Dit kwam door grootschalige acties en hoge kortingen die energiemaatschappijen op de aanschaf van deze lampen gaven. Zo werd de productie snel vergroot en daarmee de stukprijs snel veel lager. In de vorm van de normale schroeffitting (grote- en kleine fitting) worden door de grote opkomst van de LED-lamp deze spaarlampen al van de markt verdrongen. Maar compact fluorescentielampen als PLS/Dulux S, PLC/Dulux D, PLL/Dulux L blijven we nog gewoon in ons assortiment voeren.

LED-lampen en LED-verlichting

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Een elektronica component dat licht geeft. Het is een stukje kunstmatig licht wat als een zeer indringend licht wordt ervaren. Ik vergelijk het wel met maanlicht. Ondanks dat de maan relatief weinig licht geeft ten opzichte van de zon ervaren we bij volle maan dit toch als relatief veel licht. In tegenstelling tot vaak gedacht is deze techniek al meer dan 100 jaar bekend. Alleen heeft de ontwikkeling van de laatste jaren er voor gezorgd dat de lichtopbrengst ten opzichte van het opgenomen vermogen enorm is gestegen. En door gebruik te maken van fosfor een heel scala aan lichtkleuren is te bereiken. Helaas is het wel zo dat hoe warmere lichtkleur aan de LED wordt gegeven dit ten koste gaat van de lichtopbrengst van het opgenomen vermogen. Maar de ontwikkeling gaat razendsnel. Zodat er steeds zuinigere vormen in productie worden genomen.

Kanttekeningen bij LED-verlichting

lampen Barendrecht

Goed niet alleen voordelen bij LED. Er kleven ook nadelen aan. Zo kan een LED alleen op gelijkspanning werken waardoor onze netspanning van wisselspanning niet direct voor deze lichtbrongeschikt is. Of we het nu hebben over een LED-lamp of een LED-armatuur er zit altijd nog een omvormer in. En juist deze omvormer maakt het ingewikkeld om deze lichtbron in de voeding te gaan dimmen. De dimbaarheid vraagt kennis van de ontwikkeling van de lamp. Op welk type dimmer is de dimbaarheid ontwikkeld. Helaas niet op de verpakking/productinformatie aangegeven.

Toch kiezen voor LED-verlichting

Dit vraagt weer ervaring van de winkel waar wij onze kennis voortdurend op vergroten. Er komen ook antwoorden vanuit de productie. Er komen steeds meer alternatieven waarbij de dimfunctie in de LED-lamp of LED-armatuur is ingebouwd. Hierbij kan u denken aan systemen als Philips Hue maar we hebben daar ook alternatieven voor als Eglo Connect of Zigbee van fabrikanten als Klik aan Klik uit en Paulmann, prijstechnisch een aantrekkelijker alternatief. Verder is er de 3 steps dimming door middel van een schakelaar iets minder variërend maar wat intussen bijna een gelijke prijs heeft als een standaard LED-lamp.

Voor ons assortiment aan LED-verlichting kunt u hier even rondkijken.

Kortom

LED maakt iedere sfeer mogelijk. Licht op iedere plaats waar maar wenselijk is. Het kan met het scala aan LED-lampen als alternatief voor gloeilampen en/of halogeenlampen, TL buizen en compact fluorescentielampen, LED strips een flexibele vorm van licht en LED-armaturen de complete oplossing met een optimale levensduur van deze lichtbron. LED-armaturen kunnen tot 3 keer langere levensduur hebben als LED-lampen. Het licht van nu en de toekomst!

Dus of u nu op zoek bent naar lampen Barendrecht of lampenkappen Dordrecht, wij zijn uw adres voor verlichting Barendrecht, Sliedrecht en alle andere drechtsteden.

Adres

Grote Spuistraat 50
3311 GE  Dordrecht

078 - 639 90 68
info@lichtpaleis.nl

Volg ons

 

Volg mij per mail
Facebook
Facebook
Twitter