Licht met een app

In ons assortiment app gestuurde verlichting hebben we onderstaande merken:

  • Calex Smarthome = op wifi gebaseerd, eenvoudig, laag in prijs.
  • Eglo Connect = Bluetooth  technologie, eenvoudig in gebruik + collectie armaturen.
  • Klik aan Klik uit = Zigbee standaard, via internet bestuurbaar + heel veel modules.
  • Paulmann = Zigbee standaard.

Verlichting aansturen met een app is er in alle soorten en mogelijkheden. Het is dan ook belangrijk voordat u begint eerst overzicht te krijgen in de verschillende systemen, de voor en nadelen tegen elkaar afwegen en inventariseren welke opties uw systeem beslist moet aankunnen om aan uw wensen te voldoen. Het gaat er om dat u wel het comfort krijgt met de investering die u hiermee doet. Om voor iedere klant wat wils te kunnen aanbieden verkopen wij een aantal systemen naast elkaar.

Calex Smarthome:

Een heel eenvoudig systeem dat gebruik maakt van het WIFI netwerk. Naast de LED-lamp heeft u alleen de gratis app nodig en het is al klaar voor gebruik. Als winkel hebben we het assortiment opgenomen omdat het laag in prijs is en het heeft een heel groot assortiment aan lampen. Tevens zijn er een paar extra grote lampen en decoratieve lampen in helder, goud- en titaan kleur in het assortiment te vinden.

Eglo Connect Awox

Dit systeem is net zo eenvoudig in gebruik. LED-lamp of armatuur, de gratis app en het is klaar voor gebruik. Dit systeem maakt gebruik van het Bleutooth signaal. Het voordeel is bij dit systeem dat er rekening is gehouden met de standaard schakelaars aan de wand of op het armatuur. Als deze worden ingeschakeld komt deze in de stand terug waarop het laatste is gebruikt. Nadeel bij het onderbreken van de stroom is dat het Bleutooth signaal wel weer opnieuw verbinding moet maken. Dit opnieuw verbinden moet ook op het moment als de app voerende drager als telefoon of tablet buiten het bereik is geweest van het Bleutooth signaal. Het is een nog groeiend assortiment. Er komen steeds meer lichtbronnen beschikbaar en dan met name in de decoratieve sfeer. Het armaturenaanbod wordt groter zodat iedere ruimte in huis van een Connect armatuur kan worden voorzien.

Klik aan Klik uit Zigbee

Het merk Klik aan Klik uit is een al jaren gevestigde naam op het gebied van draadloos besturen. In andere landen wordt het zelfde assortiment onder de naam Trust waarvan het onderdeel uit maakt op de markt gebracht. Naast het basis systeem dat met losse afstandsbedieningen werkt is er een assortiment dat van de Zigbee standaard gebruik maakt. De twee systemen hoeft u niet los te zien want deze het basis systeem kan voor een deel in het Zigbee systeem worden geïntrigeerd. Daarmee komen er ineens heel veel mogelijkheden binnen het bereik. Afgezien dat er nog vele andere merken zijn die gebruik maken van deze standaard. Hierdoor blijven de mogelijkheden niet beperkt tot licht. Optie zijn er ook richting alarm, afsluiten van, zonwering, rolluiken, verwarming etc.

De basis van het systeem is de Controler die de verbinding vormt tussen het internet en de losse componenten. Deze moet een centrale plek krijgen in huis. Verleidelijk is het plaatsen in de meterkast. Maar in de meterkast zijn de omstandigheden niet ideaal voor de Controler. Het bereik kan significant verkleinen. Dat is de ervaring die we met dit systeem hebben opgedaan.

Als de Controler is geïnstalleerd kunnen de componenten als schakelunits, dimunits, LED-lampen etc. aan het systeem worden toegevoegd. Het voordeel van dit systeem is dat alle componenten binnen het bereik van het systeem blijven. Aansturen verloopt via het internet. Waardoor het systeem op ieder moment direct aan te roepen is.

Paulmann Zigbee

Paulmann heeft weer een ander assortiment dat op de Zigbee standaard werkt. Naast lichtbronnen diverse armaturen zoals inbouwspots, aansturen van U-rail lichtrail, diverse plafonnières en lichtpanelen.

Verder zijn de afstandsbediening die Paulmann levert zeer goed doordat je meerdere groepen kan maken. Dan heb je geen app direct nodig.

Zo geeft ieder merk weer een andere invulling aan uiteindelijk het zelfde systeem.