Onderbouw-verlichting

Boven ieder werkblad is en goede verlichting onontbeerlijk. Als er een plank of kastjes boven het werkvlak zijn geplaatst is een goede verlichting met smalle onderbouwverlichting te realiseren. Onderbouwverlichting zijn er in diverse soorten. Langwerpige armaturen die over de hele lengte licht geven. En kleine losse armaturen die met meerdere aantallen het licht over het hele vlak verdelen.

Bij de keuze van de verlichting moet vooraf met een aantal zaken rekening houden. De belangrijkste vraag is wel of u de verlichting regelbaar wilt hebben. Doordat alle varianten tegenwoordig met LED verlichting zijn uitgerust zijn deze niet altijd dimbaar.

pm93572
pm99976
S791231
boekenkast

Een 2e optie die u vooraf moet afvragen of het systeem uit losse componenten (LED-strip met losse voeding en schakelaar/dimmer) of een geïntegreerd systeem moet zijn waarbij je alleen een snoer met stekker volstaat voor de aanvoer van spanning.

Keuzes:

  • Vormgeving
  • Dimbaarheid
  • Hoeveelheid montagewerk

LED T5 Batten met schakelaar

Lineaire armaturen met schakelaar, eenvoudig te monteren, inclusief aansluitsnoer met eurostekker. De armaturen kunnen elektrisch worden gekoppeld en blijven afzonderlijk schakelbaar. Bij iedere lamp wordt een koppelstuk hiervoor geleverd en een koppelsnoer van 26,5 cm om een hoek mogelijk te maken. Verder wordt er een aansluitsnoer van 142 cm bij geleverd. Het product is direct compleet voor gebruik voor alle horizontale toepassingen.

Voor het plaatsen van deze armaturen adviseren wij boven het hart van het werkblad of iets meer naar de achteren. Dit maakt de inkijkhoek wat beperkter als bij montage direct aan de voorrand. Als extra optie kunnen de armaturen achter een afwerklat worden weggewerkt.

Technische specificaties

Hoogte

35 mm

Breedte

22 mm

Gem. levensduur

30.000 uur

CRI

> 80

IP-klasse

IP20

Spanning

220-240V AC

Bedrijfstemperatuur

-20 °C tot 40 °C

Lichtkleur

3000K

Verschillende lengtes:

Lengte

Wattage

Lumen

30 cm

4.5W

400

60 cm

9W

800

90 cm

11W

950

120 cm

13W

1200

 

LED T5 Batten EcoMax dimbaar

Het zelfde armatuur maar dan zonder schakelaar. Deze serie heeft een andere driver in zich, die met een fase afsnijdende dimmer in de voeding regelbaar kan worden gemaakt.

Verschillende lengtes:

Lengte

Wattage

Lumen

60 cm

9W

1000

120 cm

18W

2000

 

LED Alu

S791231

Belangrijkste voordeel bij deze armaturen is de vlakke opalen afdekking. Hier komt alleen het licht maar naar beneden. Weinig tot geen last van verblinding door het licht. Deze serie is eveneens koppelbaar. De armaturen zijn afzonderlijk te schakelen en dimbaar door de ingebouwde dimmer. Aansluitsnoer is 170 cm lang, het koppelsnoer 18 cm. Bevestiging door middel van 2 schroeven die wegvallen in de 2 sleutelgaten.

Technische specificaties

 

Hoogte

22 mm

Breedte

55 mm

CRI

> 80

IP-klasse

IP20

Spanning

220-240V AC

Bedrijfstemperatuur

-20 °C tot 40 °C

Lichtkleur

3000K

 

Verschillende lengtes:

Lengte

Wattage

Lumen

42 cm

6.4W

600

58 cm

9.6W

800

88 cm

15.2W

1400

 

Cabinet mat-nikkel rechthoek

HPcabinet3h

Voor flexibele oplossing om goede werkverlichting te creëren zijn losse armaturen de oplossing. De hoeveelheid licht kan worden beïnvloed door het aantal lampen.

Dit type armatuur wordt direct op de netspanning aangesloten. Nog meer vrijheid, er is alleen maar een draad van armatuur naar armatuur nodig. Voor de verbindingen is ruimte in de driehoek voldoende over. Schakelen kan aan het begin van de toevoer. Als maatadvies geven wij aan om de armaturen om de 60 tot 80 cm van elkaar te plaatsen.

 

Technische specificaties

Hoogte

75 mm

Breedte

80 mm

Lengte

135 mm

CRI

> 80

IP-klasse

IP44

Spanning

220-240V AC

Lichtspreiding

120 °

Lichtkleur

3000K

Gemiddelde levensduur

20.000 uur

Lumen

280

Wattage

3W

 

Cabinet mat-nikkel rechthoek dimbaar

Het gelijke armatuur maar dan een dimbare versie. Deze versie heeft een losse driver. Om dit in de driehoek te kunnen plaatsen vraagt dat een aanpassing die niet aan alle regels voldoet. Het dimmen kan het eenvoudigste worden gemaakt met een snoerdimmer in de toevoerleiding. De dimmer van het type fase aansnijdend wordt door de fabrikant geadviseerd.

HPcabinet3hdim

Technische specificaties

Hoogte

75 mm

Breedte

80 mm

Lengte

135 mm

CRI

> 80

IP-klasse

IP44

Spanning

220-240V AC

Lichtspreiding

120 °

Lichtkleur

3000K

Gemiddelde levensduur

20.000 uur

Lumen

360

Wattage

4.5 W

 

Clever Connect

Zoekt u een flexibele oplossing dan is het Clever Connect systeem van Paulmann een mooie oplossing. Armaturen kunnen van neutraal wit naar gloeilampenlicht worden ingesteld. Maar daar blijft het niet bij want deze armaturen zijn traploos dimbaar. En om de keuze mogelijkheid onbegrensd te maken zijn er zowel losse armaturen als lineaire armaturen. En armaturen die op de kasten kunnen worden gemonteerd om licht naar de kast toe te hebben. Een echt totaalsysteem dat aan hoge wensen  voldoet.

Barre

Een smalle lineaire verlichting die koppelbaar is met een recht koppelstuk en/of een vlakke hoek koppeling. De armaturen worden in 2 lengtes 35 cm en 55 cm geleverd.   Via de afstandsbediening kan naar keuze voor een lichtkleur worden gekozen tussen de  4000K en 2700K (neutraal wit tot gloeilampenlicht) en de lichthoeveelheid bedienen. Kortom voor ieder moment het juiste licht.

Border

Een soortgelijk armatuur als de Barre maar dan met een hogere lichtopbrengst. Hierdoor is het armatuur wel wat breder van vorm. Er is voor dit type armatuur meer hulpstukken leverbaar. Naast een vlakke hoek en koppelstuk is er een T en kruistuk en verticale hoek leverbaar.

pm99968
TrigoNeda

Trigo

De meest bekende vorm is de driehoek voor onder een plank tegen de achtermuur te monteren. Er is een starter set  met 3 stuks van dit armatuur in mat-zilver. Deze zijn tevens los te bestellen in wit en mat-zilver.

Neda

Voor een mooie rechte smalle vorm is er de Neda. Deze wordt in zowel wit als mat-zilver geleverd. Deze worden net als de driehoek vorm onder de plank gemonteerd tegen de achtermuur.

Disk

Het model Disk is zowel als opbouw armatuur als inbouw armatuur te gebruiken. Voor gebruik als opbouw wordt er als accessoire een kort geleidestrip geleverd voor het snoer. Dit model is te bestellen in wit en mat-zilver. De Disk wit is tevens als starter set  met 3 armaturen leverbaar.

Medal

Het model Medal is de compactere uitvoering van de Disk. Deze is alleen als opbouw armatuur te gebruiken. Bij dit armatuur wordt een korte geleidestrip voor het snoer geleverd.

Pola

Het vierkante model van de opbouw armatuur. Te bestellen in wit en mat zilver. Wordt compleet geleverd met een kort geleidestrip voor het snoer.